Filozofija medija 2023.

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji,

po završetku naše trodnevnog druženja s filozofijom medija ostalo nam je zahvaliti se na zanimljivim izlaganjima, inspirativnim razgovorima i na druženju. Čini mi se da smo još jednom pokazali važnost propitivanja svih razina sustava medijskog posredovanja i da smo još jednom dokazali da je naše ljudsko „biti“ sudbonosno određeno načinima posredovanja.

Kako je rečeno zadnji dan na redu su naši radovi. Molio bih Vas da ih počnete dovršavati i pošaljete što prije kako bismo imali dovoljno vremena obaviti recenzentski postupak. Očekujemo radove do 1. 11. 2023 (za prvi sljedeći broj IMR-a), odnosno do Nove godine (za drugi broj IMR-a). Kao i uvijek omogućit ćemo i zakašnjenja jer su spontanost i fleksibilnost garancija opuštenosti toliko nedostajuće u današnjem svijetu.

Slobodan sam također najaviti i dva simpozija sljedeće godine u ovo vrijeme. Radni naslov prvoga je Mediji i umjetna inteligencija. Drugi će simpozij biti posvećen londonsko-sarajevskom filozofu Predragu Finciju. O svemu ćemo uskoro izvijestiti iscrpnije.

Još jednom hvala svima koji su se prijavili, hvala svima koji će poslati svoje radove, posebno hvala onima koji su uspjeli doći (a bilo nas je iz Engleske, Crne Gore, BiH, Makedonije i Hrvatske). Vjerujem da dijelimo zajedničko mišljenje da našu zahvalnost zaslužuju i naši suorganizatori (Sveučilište Sjever, Hrvatsko filozofsko društvo, Institut za medije) te da također treba istaknuti vrijedne članove CFM tima (Srećko Brdovčak Mac, Amir Ahmetašević, Darko Kovačić, Vesna Ivezić) koji su u različitim područjima učinili sve što su mogli da bismo i ovaj projekt realizirali.

S poštovanjem i u očekivanju Vaših tekstova,

Srdačno i prijateljski

Sead Alić
www.seadalic.com
www.centar-fm.org
098 9828592

simpozij2023

Međunarodni interdisciplinarni znanstveni simpozij
13. Simpozij Filozofije medija i srodnih disciplina (2023.)
REFRAKCIJA

 

International Interdisciplinary Symposium
13th Symposium of Philosophy of Media and Related Disciplines (2023)
REFRACTION

 

Zbornik Izvedba kao kreativna refleksija

Izvedba kao kreativna refleksija
Zbornik radova s međunarodnog znanstvenog simpozija
Filozofija medija
održanog 22. – 24. rujna 2022. u Zagrebu

Sveučilište Sjever i Centar za filozofiju medija i mediološka istraživanja
Zagreb, 2023.

 

Zbornik Media and Communication 5

Media and Communication 5
Zbornik radova s međunarodnog znanstvenog simpozija
Filozofija medija

Sveučilište Sjever i Centar za filozofiju medija i mediološka istraživanja
Zagreb, 2023.